Distribuitor & Service clasaClasa A pentru echipamentele Logo graco

Luni-Vineri: 08:00 - 16:00
office@romcrete.ro
Poză TOP 10 intrebari despre izolarea cu spuma poliuretanica

TOP 10 intrebari despre izolarea cu spuma poliuretanica

Colegii noștri specialiști în izolarea cu spumă poliuretanică, oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări primite de la clienți referitoare la pulverizarea acesteia, beneficiile izolării cu spumă atât pentru proprietari cât și pentru aplicatori.

1. Cum aleg aplicatorul potrivit de spumă poliuretnică?

Răspuns: Alegerea corectă a aplicatorului este importantă. Experiența și cunoștințele acestuia sunt esențiale la fel ca și calitatea spumei folosite și a echipamentului de pulverizare. Din experiența noastră nu recomandăm ca prețul cel mai mic să reprezinte criteriul de bază. Uneori în acest domeniu profesionalismul și calitatea sunt mult mai importante.

 

2. Spuma poliuretanică poate fi pulverizată pe orice suprafață?

Răspuns: Aproape pe orice suprafață. Majoritatea suprafețelor trebuiesc doar curățate și uscate temeinic ...este important ca pe suprafață să nu existe ulei sau praf.

Spuma poliuretanică poate avea uneori probleme de aderență pe suprafețele lucioase și inerte chimic (polietilena, gelcoat..).

Unele suprafețe extrem de netede vor avea nevoie de pregătire anterioare. În cea mai mare parte spuma poliuretanică va adera pe aproape orice suprafață care poate fi vopsită.

 

3. Spuma poliuretanică poate deteriora conductele și firele?

Răspuns: spuma poliuretanică de calitate și pulverizată corect nu va deteriora conductele și firele.

Există totuși tipuri diferite de spumă de la diferiți producători, cu proceduri și procese de pulverizare diferite. Pentru a evita daunele, recomandările furnizorului de material trebuie respectate iar spuma trebuie pulverizată de un aplicator profesionist.

 

4. Poate fi utilizată o „extensie” pentru a izola zonele înguste?

Răspuns: Da exista solutii pentru pulverizarea in spatii inguste si adinci (intre pereti) care le putem recomanda dupa caz.  

 

5. Spuma poliuretanică poate fi pulverizată cu alte persoane stăine pe șantier?

Răspuns: în general, dacă vorbim de aplicarea la interior este recomandată ventilarea corespunzătoare iar persoanele străine/ „curioșii” să stea în afara zonei de pulverizare dacă nu sunt echipați corespunzător chiar și 12 ore după finalizarea pulverizării.

Datorită expunerii la substanțele chimice din aer, fără protecție respiratorie adecvată, pot apărea probleme respiratorii permanente. Este indicat să marcați zonele de pulverizare chiar și cele exterioare cu bandă și semne specifice („pericol”, „accesul persoanelor străine strict interzis” „nu intrați fără echipament de protecție”.

 

6. Este adevărat că izolarea cu spumă poliuretanică poate economisi bani?

Răspuns: Da, izolarea corectă cu spumă poliuretanică reduce considerabil costurile de încălzire/răcire a locuinței. În unele cazuri pulverizarea spumei poliuretanice cu celulă închisă poate elimina necesitatea barierelor împotriva vaporilor.

 

7. Spuma poliuretanică poate ajuta la vânzarea mai rapidă și la un preț mai mare al unei case?

Răspuns: Vedem din ce în ce mai mulți proprietari care prezintă facturile la utilități ca un punct forte al locuinței. Recent a avut loc o schimbare a prețului la energie, iar acolo unde este cazul o casă izolată eficient poate reduce semnificativ costurile la energia electică sau la gaz, după caz. Însă, oficial nu există studii sau rapoarte care să facă comparația între o casă izolată cu spumă poliuretanică și o casă similară izolată convențional.

 

8. Peretii interiori și tavanele pot fi pulverizate cu spumă pentru a reduce zgomotul?

Răspuns: Pentru o izolare fonică superioară se recomandă folosirea spumei poliuretanice cu celulă deschisă și cu barieră anticondens.

 

9. Există o modalitate de a testa dacă lucrarea a fost făcută corect?

Răspuns: Da, există companii calificate care pot face un test.

 

10. Care sunt beneficiile structurale ale SPF cu celule închise?

Răspuns: Datorită naturii sale rigide și a capacității sale de a adera, spuma poliuretanică cu celulă închisă poate oferi clădirilor îmbunătățiri structurale. Rezistența pereților și a acoperișului poate fi semnificativ ridicată cu adăugarea a  3-5 cm de spumă.

 

ÎNAPOI LA TOATE ARTICOLELE

Produse promovate