Distribuitor & Service clasaClasa A pentru echipamentele Logo graco

Luni-Vineri: 08:00 - 16:00
office@romcrete.ro
Poză 5 ponturi esentiale pentru pompele de zugravit Graco / Pastrati pompele dvs in stare optima de pulverizare

5 ponturi esentiale pentru pompele de zugravit Graco / Pastrati pompele dvs in stare optima de pulverizare

Timpul înseamnă bani. Timpul de nefuncționare inutil = pierdere inutilă de bani.

Așadar, pentru ca pompa de zugrăvit să rămână în mâinile dumneavoastră și să nu fie pe masa noastră de service, iată 5 trucuri esențiale Graco:

1. Folosiți ulei Throat Seal Liquid (TSL) la fiecare utilizare a pulverizatorului.

Ungeți pistonul pompei de zugrăvit cu TSL înainte de fiecare lucrare pentru a ajuta la lubrifierea componentelor interne ale pompei și pentru a reduce nevoia de service.

Durează 5 secunde. Pur și simplu, distribuiți puțin TSL în carcasa inferioară situată în spatele dispozitivului de protecție - Graco "G" - în partea din față a pulverizatorului (a se vedea imaginea de mai jos).

pompa de zugravit Graco, ulei TSL

TSL vine standard la toate achizițiile de pompe Graco și merită reinvestirea a 53 de lei atunci când se termină - s-ar putea să economisiți o pompă nouă care începe la 5900 lei... Este un calcul bun.

2. Folosiți Graco Pump Armor între utilizări.

Graco Pump Armor, este un lubrifiant anticoroziv care reduce riscul de uzură a pompei.

Dacă lăsați lavabilă, vopsea sau apă în pompa nefolosite, atât pulverizatorul cât și componentele sale interne se vor înfundă/coroda. Prin amorsarea echiăpamentului cu Pump Armour între utilizări, veți păstra pulverizatorul pregătit pentru performanțe maxime.

  • Dacă îl folosiți pompa săptămâna viitoare, folosiți un amestec diluat.
  • Dacă folosiți pompa luna viitoare folosiți-l pur.

Verificați eticheta sticlei pentru mai multe detalii.

3. Întotdeauna să aveți la dumneavoastră o bucată de carton de rezervă.

Bine, acest lucru nu chiar are legătură cu partea de întreținere a unei pompe Graco, dar se încadrează la categoria "ponturi".

Luați o bucată de carton de rezervă la fiecare lucrare pentru a testa modelul de pulverizare al materialului înainte de a pulveriza pe suprafața de lucru. Acest lucru vă asigură că pompa   pulverizează materialul fără cozi (linii pe fiecare parte a modelului de pulverizare) și fără scurgeri sau bălți de vopsea.

  • Coada indică necesitatea unei presiuni mai mari
  • Scurgerile/ bălțile indică o cantitate prea mare de vopsea și reprezintă un semn că se folosește o presiune prea mare, se mișcă prea încet sau are un vârf prea mare.

 

4. Spălați pompa la sfârșitul zilei de lucru

Ar putea părea inutil dacă folosiți aceeași vopsea a doua zi, dar este esențial pentru a vă păstra pulverizatorul în stare perfectă. La sfârșitul zilei, acordați câteva minute pentru a spăla complet conductele pompei cu un amestec diluat de Pump Armour.

Acest lucru este esențial pentru a reduce uzura și pentru a vă asigura că nu vor exista blocaje viitoare din cauza vopselei uscate din interiorul pompei de vopsit. Atunci când curățați pulverizatorul Graco, scoateți duzele, protecțiile, filtrul pompei, filtrele de pistol/manifold și clătiți-le în apă. Vopseaua se poate bloca în jurul acestor zone și reduce durata de viață a filtrelor, a duzelor etc.

5. Pistolul dumneavoastră de pulverizare scuipă? Încercați să inversați vârful de pulverizare.

Dacă aveți un pistol care scuipă, este posibil să aveți un vârf blocat.

Încercați să inversați - vârful "RAC" înseamnă "Reverse-A-Clean" - și pulverizați într-o găleată de deșeuri sau pe cartonul de rezervă.Dacă acest lucru nu rezolvă problema, alți doi factori ar putea cauza scuipatul.

  • Utilizarea unui prelungitor fără o supapă de închidere Clean Shot - se poate crea o contrapresiune care se eliberează atunci când se dă drumul la trăgaci.
  • Un ac de pistol de pulverizare uzat - care, în funcție de model, poate fi înlocuit pur și simplu fie cu un kit de reparații, fie cu un cartuș de schimb.

 

Concluzie

Indiferent dacă sunteți un începător sau un veteran Graco, aceste trucuri vă vor menține echipamentul în formă maximă și vă vor ajuta să eliminați timpul de nefuncționare inutil.

Aveți întrebări? Sunați-ne sau lăsați un comentariu mai jos.

Spor la lucru să aveți ...

 

 

ÎNAPOI LA TOATE ARTICOLELE

Produse promovate