Distribuitor & Service clasaClasa A pentru echipamentele Logo graco

Luni-Vineri: 08:00 - 16:00
office@romcrete.ro
Poză Introducere în tehnologia de pulverizare airless

Introducere în tehnologia de pulverizare airless

În 1958, Graco a inventat prima pompă de zugrăvit portabilă care folosea tehnologie de pulverizare airless.

Această tehnologie de pulverizare a vopselei este mai populară astăzi decât oricând datorită progreselor continui în tehnologie și modului în care pompele de zugrăvit fără aer au fost îmbunătățite în timp.

De când tehnologia de pulverizare airless a fost introdusă, cu peste un secol în urmă, contractorii profesioniști au preferat pulverizarea airless din mai multe motive:

Unul dintre motive este acela că folosirea pulverizării fără aer crește viteza. Pulverizarea airless este mai rapidă, astfel încât mai multe lucrări pot fi finalizate într-un timp mai scurt, cu mai puțin efort.

Un alt motiv pentru care un antreprenor preferă pulverizarea fără aer este calitatea ridicată a finisării. Pompele de zugrăvit airless pulverizează un strat uniform de vopsea lăsând un finisaj de înaltă calitate.

Aparatele airless sunt de asemenea, foarte versatile, pot fi utilizate pentru o gamă largă de acoperiri atât pentru lucrări interioare cât și exterioare, pot fi de asemenea ușor de transportat.

Astăzi, există patru tipuri principale de tehnologii de vopsire prin pulverizare ...

AIR SPRAY

Prima tehnologie este Air Spray. Aceste pompe folosesc presiune ridicată de aer furnizată de un compresor pentru a atomiza vopseaua ce urmează a fi pulverizată.

HIGH-VOLUME, LOW-PRESSURE (HVLP)

Pompă a de zugrăvit HVLPO altă tehnologie de pulverizare este cea HVLP - Volum ridicat, presiune scăzută. Aceste pompe folosesc de asemenea aer comprimat dar într-un mod diferit față de pompele cu aer standard.

În cazul pompelor cu tehnologie HVLP o turbină furnizează o cantitate mare de aer la o presiune mult mai scăzută pentru a atomiza și pulveriza vopseaua. De fapt pompa trebuie să aibă cel mult 10 PSI pentru a putea fi catalogată drept HVLP.

Aceste pompe de vopsit au fost concepute pentru lucrări mici de finisare deoarece acestea oferă cea mai mică cantitate de pulverizare în exces și o precizie de neegalat pentru un finisaj profesional de cea mai înaltă calitate.

AIRLESS SPRAY

Pompă de zugrăvit airless

Cea de-a treia tehnologie și anume pulverizarea fără aer diferă de celelalte două tehnologii descrise mai sus. Nu necesită nici turbină și nici compresor.

Pulverizarea fără aer este cel mai rapid și mai versatil mod de a obține rezultate profesionale de vopsire și de a pulveriza cea mai largă gamă de materiale, nediluate.

De fapt, un pulverizator fără aer este de până la 10 ori mai rapid decât o pensulă și de cel puțin patru ori mai rapid decât un trafalet!

Pulverizarea fără aer atinge această viteză prin atomizare, sau spargerea vopselei în particule mici, fără utilizarea aerului comprimat. În schimb, vopseaua este pompată sub presiune ridicată printr-un vârf de pulverizare. Vopseaua iese din vârf ca un jet solid de mare viteză – dar când acel jet lovește aerul, devine întrerupt și vopseaua se separă în particole foarte mici care formează modelul de pulverizare

Dacă ați pus vreodată degetul peste capătul unui furtun de grădină care funcționează, ați creat o formă foarte simplă de pulverizare fără aer.

AIR-ASSISTED AIRLESS

pompă de zugravit air-assistedÎn cele din urmă, Air-Assisted Airless este tehnologia a patra de pulverizare. Aceste pompe combină tehnologiile de pulverizare fără aer și aer pentru a asigura o calitate a finisajului apropiată de HVLP, cu viteza și eficiența unei pompe airless. Acest lucru este posibil prin adăugarea de aer comprimat unui aparat de vopsit airless.

Cu o pompă air-assisted airless vopseaua este livrată pistolului la o presiune cu 20-40% mai mică decât în cazul pulverizatoarelor airless (500 – 1500 psi vs. 1500 – 3000 psi) și este parțial atomizată printr-un vârf mic. Atomizarea completă este realizată prin adăugarea unei mici cantități de aer (5 – 35 psi) la marginile ventilatorului de pulverizare – rezultând un model de pulverizare mai fin, mai mult control, o eficiență de transfer mai ridicată și mai puțină pulverizare în exces.

Deci, ce este pulverizarea fără aer? Pur şi simplu, este cel mai rapid și mai versatil mod de a zugrăvi oferind o finisare de cea mai înaltă calitate!

Sursă articol: https://www.graco.com/us/en/contractor/solutions/articles/intro-to-airless-paint-spraying.html

ÎNAPOI LA TOATE ARTICOLELE

Produse promovate