Distribuitor & Service clasaClasa A pentru echipamentele Logo graco

Luni-Vineri: 08:00 - 16:00
office@romcrete.ro
Poză De ce este important sa porti echipament de protectie atunci cand pulverizezi spuma poliuretanica

De ce este important sa porti echipament de protectie atunci cand pulverizezi spuma poliuretanica

Ce sunt Izocianații și cât de periculoși sunt pentru sănătatea utilizatorului?

echipament protectie spuma poliuretanica

Pe înțelesul tuturor  ... izocianații sunt parte dintr-o familie de substanțe chimice foarte reactive, cu greutate moleculară mică. Aceștia sunt utilizați pe scară largă la fabricarea spumelor flexibile și rigide, a fibrelor, a acoperirilor cum ar fi vopsele și lacuri, a elastomerilor. Sunt din ce în ce mai mult utilizați în industria automobilelor, în fabricarea caroseriilor și în materialele de izolație pentru clădiri: spuma poliuretanică.

Produsele poliuretanice care se aplică prin pulverizare conțin izocianați, au fost dezvoltate pentru o gamă largă de utilizări comerciale și industriale, pentru a proteja: cimentul, lemnul, fibra de sticlă, oțelul și aluminiul, inclusiv acoperiri de protecție pentru platforme de camioane, remorci, bărci, fundații și punți.

 

echipament protectie, spuma poliuretanicaCât de periculoasă este expunerea?

În primul rând când vorbim de expunere periculoasă la izocianați facem referire la lucrătorii/manipulatorii care NU poartă echipament de protecție adecvat și intră constant în contact direct cu materiale care au o concentrație de izocianat mai mare de 0,1 % din greutatea totală.

Izocianații sunt iritanți puternici pentru membranele mucoase ale ochilor, pentru tractul gastrointestinal și respirator. Contactul direct cu pielea poate provoca inflamații accentuate.

Izocianații pot, sensibiliza lucrătorii, aceștia fiind supuși riscului de a dezvolta crize de astm grave, dacă expunerea este extrem de frecventă.

Există dovezi că atât expunerea respiratorie, cât și cea cutanată pot duce la sensibilizare. Lucrătorii potențial expuși la izocianați care se confruntă cu iritații oculare persistente sau recurente, congestie nazală, gât uscat sau inflamat, simptome asemănătoare răcelii, tuse, dificultăți de respirație, respirație șuierătoare sau senzație de apăsare în piept ar trebui să consulte un medic specializat în Medicina Muncii.

DE CE EXPUNEREA ESTE PERICULOASĂ DOAR PENTRU APLICATORII DE SPUMĂ POLIURETANICĂ SAU LUCRĂTORII CARE INTRĂ ÎN CONTACT CU MATERIALE POLIURETANICE

În primul rând DOAR expunerea frecventă poate fi periculoasă ȘI DOAR ÎN CAZUL materialelor în forma lichidă mai exact în faza de aplicare, după întărire nu mai prezintă absolut nici un risc pentru sănătatea umană.

Cum putem preveni efectele negative asupra sănătății?

1. Poartă echipament de protecție(omologat) cu aducțiune de aer

Principalul pas în eliminarea pericolelor asupra sănătății datorate expunerii la izocianați este să conștientizezi importanța purtării unui echipament de protecție adecvat și omologat.

Oricât de incomod ar putea părea un astfel de echipament, realitatea este că efectele negative asupra sănătății pot fi dintre cele mai grave, iar un astfel de echipament asigură protecție maximă.

În plus credeți-ne pe cuvânt, doar pare incomod dar nu este, noi l-am testat. Dacă dorești, vino la sediul nostru din Timișoara, str. J.H.Pestalozzi nr. 22 și convinge-te singur, îl poți testa și tu.

2. Instruirea aplicatorilor:

Aplicatorii trebuie să știe cum se utilizează în mod corect o pompă de aplicare spumă poliuretanică și cum se aplică corect acest material cu proprietăți de izolare termică.  

 

MASCA DE PROTECTIE CU ADUCTIUNE DE AERMasca de protectie cu aductiune de aer - Echipamente de protectie - Romcrete




ÎNAPOI LA TOATE ARTICOLELE