Distribuitor & Service clasaClasa A pentru echipamentele Logo graco

Luni-Vineri: 08:00 - 16:00
office@romcrete.ro
Poză ALEGEREA SI INTELEGEREA MECANISMULUI DUZELOR AIRLESS DE LA GRACO

ALEGEREA SI INTELEGEREA MECANISMULUI DUZELOR AIRLESS DE LA GRACO

Combinarea corectă a duzelor Graco cu pistolul de vopsit joacă un rol important în obținera unui finisaj de o calitate superioară. Nu doar că duza determină cantitatea de material care va ieși din pistol atunci când apăsați pe trăgaci, dar determină și lățimea razei de pulverizare.

VEZI: Alegerea și înțelegerea mecanismului duzelor airless de la Graco (5:15)

 

Pentru a alege duza potrivită, urmați aceste recomandări:

  • Alegeți o duză cu dimensiunea orificiului adecvată vopselei sau materialului pe care vreți să îl pulverizați.
  • Materialele ușoare, cum ar fi lacurile, baițurile și emailurile, necesită o duză mai mică.
  • Materialele mai grele, groase, cum ar fi cele texturate, necesită duze cu orificiu mai mare.
  • Mulți producători vor specifica dimensiunile recomandate ale duzelor pe recipient sau pe fișa tehnică a produsului.
  • Alegeți duza în funcție de capacitatea pompei dumneavoastră. Asigurați-vă că poate susține duza pe care intenționați să o utilizați. 
Dimensiuni recomandate ale duzelor pentru materiale obișnuite
Lac sau Baiț .009 - .013
Vopsea pe bază de ulei .013 - .015
Vopsea Latex .015 - .019
Materiale Latex sau elastomerice .021 - .025
Elastomerice și Umplere .025 - .035 +

Majoritatea duzelor de pulverizare sunt identificate printr-un cod compus din trei cifre. Prima cifră atunci când este înmulțită cu 2, ne spune cât de lată va fi raza atunci când pulverizarea are loc de la o distanță de 12 inci. Celelalte două cifre reprezintă dimensiunea orificiului duzei, în miimi de inch, care determină cantitatea de lichid care va ieși din duză. De exemplu, o duză 515 va pulveriza o rază cu o lățime de 10 inci și are un orificiu de 15 miimi de inci. Combinația dintre lățimea razei și dimensiunea orificiului este cea care determină grosimea stratului de material.

Exemplu - o duză 317 și una 517, ambele au aceeași dimensiune a orificiului - 17 miimi de inch. Dar, 517 pulverizează o rază cu lățime de 10 inchi, în timp ce 317 pulverizează o rază cu o lățime de 6 inchi. Aceeași cantitate de vopsea părăsește orificiul, dar în cazul 517 raza este mai lată, stratul final va fi mai subțire.

 

Graco se folosește de culori pentru a identifica duzele.

  • Duzele uzuale sunt albastre sau negre
  • Duzele pentru finisare fină sau presiune joasă sunt verzi
  • Duzele pentru marcaje rutiere sunt de culoare galbenă
  • Duzele pentru presiune ridicată, materiale grele și texturate sunt gri.

Deși duzele Graco sunt fabricate din carbură de tungsten - cel mai rezistent material disponibil pentru materiale abrazive - toate se vor uza la un moment dat urmare a unei utilizări regulate. 

Majoritatea materialelor conțin compuși abrazivi - unele mai mult decât altele. 

Utilizarea unei duze uzate vă poate costa scump ... risipă de vopsea și manoperă ....

Atunci când se uzează, dimensiunea orificiului crește, iar lățimea razei scade. 

Acest lucru obligă operatorul să aplice mai multe treceri pentru a acoperi suprafața, automat îl obligă la mai multă muncă, la o pulverizare excesivă și la o risipă substanțială de material.

De exemplu, să presupunem că vopseaua costă 15 dolari pe galon, că forța de muncă costă 25 de dolari pe oră și că antreprenorul pulverizează 5 galoane de vopsea pe oră. 

Dacă folosește o duză uzată (o rază de 12 inch uzată la 9 inch), acesta va cheltui 36,25 $ în plus pe oră în vopsea și muncă irosite.  Dacă zugravul continuă să folosească duza uzată, aceasta îl va costa în jur de 300 de dolari pe zi!

Întotdeauna reduceți presiunea cât mai mult posibil, asigurând în același timp o bună pulverizare. Acest lucru nu numai că economisește vopseaua, reducând pulverizarea excesivă, dar reduce, de asemenea, uzura duzei și prelungește durata de viață a pompei.

Există o duză Graco pentru orice aplicație. Înțelegerea mecanismului vă va ajuta să alegeți duza cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră. 

Duzele Reverse-A-Clean, denumite și duze RAC, sunt cele mai versatile duze reversibile din gama Graco. Acestea sunt disponibile în aproximativ 200 de dimensiuni și pot fi utilizate pentru o mare varietate de acoperiri. Puteți elimina cu ușurință blocajele prin simpla rotire la 180 de grade în poziția de curățare și apoi prin declanșarea pulverizatorului. Datorită designului lor inovator, pot fi înlocuite rapid fără a fi necesară îndepărtarea gărzii de protecție și a carcasei.

Duzele Graco RAC-X Fine Finish Low Pressure și Low Pressure Switch Tips de la Graco oferă un finisaj de o calitate superioară la o presiune extrem de scăzută. Sunt disponibile în dimensiuni mici pentru aplicații de finisare fină și dimensiuni mari pentru suprafețe mari.Această tehnologie revoluționară vă permite să pulverizați la o presiune cu până la 50% mai mică, cu mai puțină pulverizare excesivă, oferind un finisaj de calitate superioară și atomizare completă. Acest lucru poate dubla rezistența duzei și poate prelungi durata de viață a pompei. Duzele Graco RAC-X Fine Finish Low Pressure și Low Pressure Switch Tips funcționează cu toate pompele airless de la Graco

Pentru pompe mai mari, în aplicații cu o producție mai mare, Graco recomandă WideRAC SwitchTips. Acestea pulverizează pe o rază extra-large de 24 inch, dublu față de o duză standard. Aceste duze necesită o dimensiune mai mare a orificiului pentru a oferi un strat suficient de consistent care să acopere o suprafață atât de mare într-o singură trecere.

XHD RAC SwitchTips de la Graco sunt concepute pentru utilizarea cu materiale grele care necesită presiuni mari pentru a fi atomizate. Acestea se recunosc prin mânerul gri, supradimensionat. Permit o rotație ușoară, chiar și în cazul materialelor foarte groase, cum ar fi cele texturate și elastomerice.

După mulți ani ca leader în industria echipamentelor de manipulare fluide, Graco a proiectat modele de duze ideale pentru a obține un finisaj de cea mai înaltă calitate, indiferent de aplicație.

 

 

ÎNAPOI LA TOATE ARTICOLELE

Produse promovate