Distribuitor & Service clasaClasa A pentru echipamentele Logo graco

Luni-Vineri: 08:00 - 16:00
office@romcrete.ro
Poză ECHIPAMENTUL DE SABLARE CU VAPORI ABRAZIVI GRACO ECOQUIP ESTE APROBAT DE ADNOC - ABU DHABI NATIONAL OIL COMPANY-CA SOLUTIE DE SABLARE CU VAPORI ABRAZIVI  PE RAFINARIILE PETROLIERE

ECHIPAMENTUL DE SABLARE CU VAPORI ABRAZIVI GRACO ECOQUIP ESTE APROBAT DE ADNOC - ABU DHABI NATIONAL OIL COMPANY-CA SOLUTIE DE SABLARE CU VAPORI ABRAZIVI PE RAFINARIILE PETROLIERE

Insula Das este o insulă mică, aproape dreptunghiulară, în Golful Persic, situată la aproximativ 100 de mile (160 km) nord-vest de continentul Emiratelor Arabe Unite.

Aici, producția de petrol a început după prospectarea pieței în perioada 1956-1960 de către Abu Dhabi Marine Areas (ADMA), o societate mixtă: British Petroleum și Compagnie Française des Pétroles.

De atunci, insula a devenit un centru major pentru industria petrolului și a gazelor, exportând țiței și gaze naturale lichefiate în Japonia și Europa.

O altă companie cu o prezență majoră pe Insula Das este Compania Națională de Petrol Abu Dhabi (ADNOC). Angajamentul ADNOC față de protecția mediului, evaluarea continuă și gestionarea activă a riscurilor și impactului asupra acestuia se aliniază angajamentului EAU privind responsabilitatea ecologică. Se pune un mare accent pe identificarea și atenuarea riscurilor pentru sănătate, siguranță și mediu.

 

ABORDAREA PROBLEMEI DE COROZIE SUB IZOLARE

Coroziunea sub izolație este o problemă deosebit de răspândită în industria petrolieră datorită mediului marin, cald și umed. Acest tip de coroziune apare din cauza acumulării de umiditate pe suprafața exterioară a izolației. Acest fenomen poate fi cauzat de o serie de factori, dar de obicei duce la coroziune galvanică, clorură, acidă sau alcalină. Nedetectate la timp poate duce la închiderea unor unități de proces sau a unei linii  întregi.

 

PREOCUPĂRI PRIVIND SABLAREA USCATĂ

Gestionarea coroziunii sub izolație pe o rafinărie activă este o provocare constantă pentru echipele de întreținere. Menținerea acesteia sub control necesită îndepărtarea acoperirilor anterioare. În mod uzual, operațiunea se realizea utilizând sisteme convenționale de sablare uscată, însă impactul acestora asupra mediului, asupra vieții marine din jurul rafinăriei a devenit un motiv de îngrijorare.

Inspectorul corporativ ADNOC pentru vopsele și izolații, Lee Wilson, autor  al Ghidului inspectorilor de vopsea, avea, prin urmare, o provocare pe mâna sa. Nu a căutat doar metode alternative de pregătire a suprafeței cu sablare uscată, ci soluții pentru reducerea deșeurile care să respecte standardele de mediu, așa cum este stipulat de HSEIA.

 

LUAREA ÎN CONSIDERARE A SABLĂRII CU VAPORI ABRAZIVI

Procesul de cercetare și evaluare l-a condus pe Wilson la echipamentele de sablare cu vapori abrazivi Graco EcoQuip ca fiind o posibilă soluție. Echipa Graco a fost încântată de oportunitatea de a lucra cu un lider din industrie precum Lee Wilson. Acesta a călătorit la sediul european al Graco din Maasmechelen, Belgia unde au fost efectuate diverse demonstrații și teste pentru a evalua capacitățile EcoQuip ca metodă alternativă de pregătire a suprafeței.

 

ECOQUIP A TRECUT CU UȘURINȚĂ TOATE TESTELE

Lee Wilson a concluzionat că EcoQuip reprezintă soluția ideală pentru proiect…. „Am găsit sablarea cu vapori abrazivi ca fiind un mijloc excepțional de îndepărtare a coroziunii sub izolație. Este soluția pentru a sabla straturile de depuneri menținând în același timp procedurile noastre de operare standard în ceea ce privește cerințele minime și maxime de curățare. ”

În plus, a fost impresionat de multiplele beneficii oferite de EcoQuip în comparație cu sablarea uscată. „Sablarea cu vapori abrazivi va îmbunătăți dramatic gestionarea deșeurilor ADNOC și problemele de coroziune sub izolare. Mai mult, capacitatea EcoQuip de a elimina sărurile solubile este un beneficiu suplimentar de performanță. "

În consecință, Graco este mândru să anunțe că, Compania Națională Petrolieră Abu Dhabi LNG C&ID a aprobat unitatea de sablare abrazivă EcoQuip pentru implementarea directă și de către contractanții autorizați.

 image credit (preluată de pe): www.graco.com

ÎNAPOI LA TOATE ARTICOLELE

Produse promovate